Ledig stilling:

Virksomhetsleder/rektor Jelsnes barneskole

Søknadsfrist: 17.09.2024 

Virksomhetsleder/rektor Jelsnes barneskole

Kommuneområde oppvekst, Sarpsborg kommune

Brenner du for god skoleledelse, og ønsker å lede en barneskole med nærhet til naturen?

Jelsnes barneskole er en fådelt 1-7 skole lokalisert i en liten bygd 15 km nord fra Sarpsborg sentrum med idyllisk beliggenhet og nærhet til flott natur. Skolen verdsetter sine utearealer og søker hele tiden etter utbedringer som kan innby til aktivitet og læring. Skolen arbeider godt med de nye læreplanene, er en helsefremmende skole og har stort fokus på aktive og sunne barn.Klasseledelse og kontinuerlig arbeid med læringsmiljø er viktig for virksomheten.

For skoleåret 2024/2024 har skolen 46 elever og 12 ansatte inkludert rektor (6 lærere, 1 teamlederc skole med ansvar for SFO, 1 lærling og 3 fagarbeidere/assistenter).

Jelsnes barneskole satser sterkt på bruk av IKT i opplæringen, og alle skolens elever har iPad som verktøy for læring.Skolens visjon er «Trygghet og trivsel er den beste forutsetningen for læring».

Fakta om stillingen:

Søknadsfrist:  17.09.2024
Arbeidsgiver:  Sarpsborg kommune
Sted: Sarpsborg
Stillingstittel:  Virksomhetsleder/rektor
Heltid / Deltid: Heltid
Ansettelsesform: Fast 

Dine arbeidsoppgaver som rektor/virksomhetsleder ved en liten fådelt skole som Jelsnes barneskole vil innebære stor variasjon av lederoppgaver, hvor ingen oppgave er for liten eller for stor.

Du vil få delegert myndighet for den samlede driften av skolen. Dette innebærer at du vil da ha et særskilt ansvar for å være en pådriver for det løpende pedagogiske utviklingsarbeidet, og du skal drifte skolen på en sunn måte innenfor de føringene som er gitt av politisk og administrativ ledelse, samt lov og avtaleverk.

Som virksomhetsleder skal du sikre et positivt og utviklingsorientert arbeidsmiljø for så vel som elever som medarbeidere, og ha et godt samarbeid med skolens nærmiljø og bygdas innbyggere. 

For å lykkes i rollen som rektor/virksomhetsleder må du ha ledererfaring, og fortrinnsvis erfaring med ledelse av kunnskapsbedrifter. Videre er det også viktig at du har:

  • god kjennskap til overordnede læreplaner og sentrale bestemmelser for grunnskolen
  • erfaring med og kjennskap til økonomistyring og sentrale bestemmelser som regulerer forholdet mellom arbeidstakere og arbeidsgiver
  • kunnskap om fagområdet og om de utfordringene som er knyttet til faget
  • høyere utdanning på høyskole- og/eller universitetsnivå, og har pedagogisk utdanning som en del av den samlede formelle kompetansen

Utover dette vil det også være positivt om du har enten generell lederutdanning eller utdanning mer spesifikt knyttet til skoleledelse. 

Hvem er du? Vi ser for oss at du er en leder som tar ansvar og som er trygg i utøvelsen av ledergjerningen. Samtidig evner du å bygge gode relasjoner til både ansatte, elever, foresatte, nærmiljøet og andre knyttet til skolen.

Sarpsborg kommune ønsker ledere som tør å stille spørsmål, og som evner å utfordre både egne medarbeidere og ledere på en positiv og konstruktiv måte.

Ettersom ledelsen ved skolen består av rektor og én teamleder er det viktig at du liker å være selvstendig i arbeidet ditt, og ikke minst håndtere varierende arbeidsdager med et bredt spekter av små og store arbeidsoppgaver.

Som rektor/virksomhetsleder vil det være viktig at du evner å tenke fremover og er nytenkende.

Sarpsborg kommune legger meget stor vekt på rektor/virksomhetsleder sin evne til å utvikle skolen til det beste for elevenes læringsmiljø og læringsutbytte. 

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Hvorfor bli virksomhetsleder ved Jelsnes barneskole? 
Her vil du komme til det vi mener er en fantastisk skole med nærhet til naturen. Du vil ha en arbeidshverdag som gjør at du kommer til å få ekstra nære relasjoner til elever, foreldre, ansatte og bygda. Dette er en noe annerledes rektorrolle enn på større skoler, og du vil få et mangfold av både større og små arbeidsoppgaver, du kommer tett på og vil være involvert i alt som skjer.

Som leder i Sarpsborg kommune vil du også få:

  • bli en del av et utviklings – og samarbeidsorientert kollegium i kommuneområdet oppvekst
  • et godt handlingsrom til å utvikle egen virksomhet innenfor lov- og avtaleverk og tydelige kommunale mål
  • rike muligheter til faglig utvikling
  • veiledning ved oppstart
  • et godt lederutviklingsprogram
  • konkurransedyktige betingelser

Jelsnes barneskole har et unikt læringsmiljø hvor alle elever og ansatte trives og har det bra. Vi mener at skolen virkelig lever opp til sin visjon: «Trygghet og trivsel er den beste forutsetning for læring»

Kontaktperson:    

Hanne Lothe, assisterende direktør, mobil 940 23 692, e-post: hanne.lothe@sarpsborg.com

Søknad

Vi ber alle søkere vedlegge dokumentasjon på utdanning og attester på arbeidserfaring for å dokumentere kvalifikasjoner som fremkommer i CV og som grunnlag til lønnsfastsettelse. Ansiennitet blir vurdert og fastsatt basert på vedlagt dokumentasjon.

Søknadsfrist:  17. september 2024  

Søk på stillingen her

Arbeidsgiver: Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune har 59 771 innbyggere ( pr. 01.01.24) og ligger sentralt plassert syd i Østfold med en 80 km lang kystlinje mot Oslofjorden.
I kommunen finner du både sykehuset Østfold Kalnes og vitensenteret Inspiria Science senter som er til nytte og glede for hele regionen.
Byen er blant Norges ti største byer, og feiret i 2016 sitt 1000-års jubileum. 
Medarbeiderne i Sarpsborg kommune jobber etter de felles verdiene "Framtidsrettet, åpen, respektfull og troverdig" og kommunens plattform for ledelse og medarbeiderskap støtter opp under visjonen "Sammen skaper vi Sarpsborg".
Sarpsborg kommune ønsker et mangfold på arbeidsplassen som speiler befolkningen med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne og kulturell bakgrunn". 

Powered by Labrador CMS