Ledig stilling:

Skolehagepedagog

Søknadsfrist: 11.10.2024

Vi søker deg som brenner for å gi barn og unge handlingskompetanse for en bærekraftig verden.

Skolehagepedagog

Ved Institutt for lærerutdanning og utdanningsvitenskap ved Fakultet for realfag og teknologi, er det ledig 40 % midlertidig stilling som universitetslektor med skolehagekompetanse. Stillingen har varighet til 31. juli 2025 og med mulighet for forlengelse. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Skolehagen er en arena hvor barn og unge kan utvikle en handlingskompetanse knyttet til bærekraftig utvikling. Vi søker deg som ser skolehagen som en fantastisk arena for å formidle kunnskap om de små og store prosessene i naturen, som ser denne kunnskapen i lys av de store klima- og miljøutfordringer verden står ovenfor, og som samtidig evner å lage konkrete forbindelser inn i de ulike fagene i skolen og rammeplanen for barnehagen. 

Arbeidsplassen vil være på campus Ås, men arbeidsoppgavene innebærer også samlinger i Gartneriet på Bygdø og besøk til skoler og barnehager på Østlandet.

Fakta om stillingen:

Søknadsfrist: 11.10.2024
Arbeidsgiver: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Sted: Ås
Stillingstittel: Skolehagepedagog
Heltid / Deltid: Deltid 40%
Ansettelsesform:  Vikariat/Midlertidig  

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning i skolehagesamlinger for lærere i barnehage og skole 
  • Oppfølging av skoler og barnehager lokalt, hvor hensikten er å utvikle deres kompetanse knyttet til dyrking og bruk av skolehagen som læringsarena på deres skole eller i deres barnehage
  • Være prosjektleder for ett skolehageprosjekt med lærere fra skoler og barnehager (samlingene vil være på Gartneriet på Bygdø). Dette arbeidet vil bl.a. bestå i å initiere interne planleggingsmøter for samlinger og skole-/barnehagebesøk, å kommunisere med deltakere og å ha dialog med nærmeste leder om framdrift og rapportering i prosjektet 
  • Delta i faggruppas møter og være en aktiv bidragsyter inn i gruppas FoU-arbeid

Kompetanse

Kvalifikasjonskrav

  • Utdanning på masternivå eller tilsvarende innen naturbruk, naturfag eller annet relevant fagområde
  • Lærerutdanning eller dokumentert tilsvarende praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. 
  • Relevant yrkespraksis 
  • Førerkort klasse B, og mulighet for å disponere egen bil
  • Norsk flytende – muntlig og skriftlig

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges

  • Erfaring som lærer i norsk skole
  • Gartnerutdanning, agronom eller tilsvarende 
  • Erfaring fra hagebruk, markedshage, nabolagshage, besøksgård e.l. 
  • Kunne dyrke uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler
  • Forskningserfaring

Du må:

  • Ønske å arbeide med utviklingsarbeid i skole og barnehage med utgangspunkt i læreplaner og rammeplaner
  • Være løsningsorientert
  • Være strukturert og like å planlegge
  • Være samarbeidsvillig 

Personlig egnethet vil tillegges stor vekt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1009 Universitetslektor med ltr. 54-72 (NOK fra 532 200 – 720 100) avhengig av kvalifikasjoner.

Nærmere opplysninger ved førsteamanuensis Mette Nordby, tlf: +47 94820210, e-post: mette.nordby@nmbu.no.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og etter lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester

For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Slik søker du:

Legg ved vitnemål og eventuelle attester. Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Din CV må legges inn i JobbNorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15.

Informasjon til søkere

Søknad sendes elektronisk

Søknadsfrist: 11. oktober 2024

Søk på stillingen her

Arbeidsgiver: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Om Fakultet for realfag og teknologi

Fakultet for realfag og teknologi (REALTEK) utvikler forskningsbasert kunnskap og utdanner sivilingeniører og lektorer som trengs for å nå FNs bærekraftmål. Vi har om lag 150 ansatte, 70 doktorgradsstudenter og snart 1500 studenter.

Utdanningen og forskningen ved REALTEK favner bredt og inkluderer fagområdene datavitenskap, maskin og prosessteknologi, robotikk, byggeteknikk og arkitektur, industriell økonomi, miljøfysikk og fornybar energi, geomatikk, vann- og miljøteknikk, anvendt matematikk samt lærerutdanning innen realfag og naturbruk.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.

NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.

Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no

Powered by Labrador CMS