Ledig stilling:
Ledige stilinger i barnehage- og utdanningsavdelingen
Søknadsfrist: 13.09.2024
Vil du være med å bidra til rettsutvikling på barnehage- og utdanningsområdet i vår region?
Ledige stilinger i barnehage- og utdanningsavdelingen
Statsforvalteren er statens representant i fylkene. Gjennom tilsyn, veiledning og dialog følger vi opp Stortingets og regjeringens vedtak, mål og retningslinjer for fylket. En sentral oppgave er å ivareta rettsikkerheten til innbyggerne og være klageinstans for kommunale vedtak. Statsforvalteren utfører i tillegg forvaltningsoppgaver for departementene innenfor miljøvern, landbruk, utdanning, helse, beredskap og sosial- og familierett.
Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus har hovedsete i Moss. Embetet har tilsammen ca. 580 ansatte, fordelt på syv avdelinger og tre staber. Avdelingene er organisert i ulike seksjoner, som kan ha kontorplassering i Moss, Oslo og/eller Drammen.
Om stillingen
Barnehage- og utdanningsavdelingen har 83 ansatte og er organisert med en avdelingsdirektør og fem seksjoner; barnehage, kompetanse- og vurdering, skolemiljø, tilsyn og utdanning. Avdelingsdirektøren og fem seksjonssjefer utgjør avdelingens ledergruppe. Avdelingen har kontorsted i Oslo.
Barnehage- og utdanningsavdelingen er delegert oppgaver fra Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet, og har en bred oppgaveportefølje innen den regionale forvaltningen av barnehage- og skolesektoren. Arbeidet omfatter tilsyn, klagebehandling, tilskuddsforvaltning, oppfølging av statlige satsingsområder, samt informasjon og veiledning.
På barnehage- og utdanningsområdet skal Statsforvalteren være bindeledd mellom Utdanningsdirektoratet og barnehage- og utdanningssektoren, og slik medvirke til at den nasjonale barnehage- og utdanningspolitikken blir fulgt opp av fylkeskommunale, kommunale og private barnehage- og skoleeiere. Avdelingen har også oppdrag på integreringslovens område.
Arbeidsoppgaver
Barnehage- og utdanningsavdelingen har ledig to faste stillinger som rådgiver/seniorrådgiver i seksjon skolemiljø, og en fast deltidsstilling som førstekonsulent.
Avdelingens portefølje er bred, og de som tilsettes kan bli tillagt arbeidsoppgaver innenfor hele avdelingens ansvarsområder.
De to faste stillingene som rådgiver/seniorrådgiver:
Til den ene stillingen søker vi en jurist og til den andre en person med relevant høyere utdanning. Seksjonen har for tiden 20 medarbeidere og primært rettssikkerhetsoppgaver. Den største porteføljen til seksjonen er behandling av skolemiljøsakene etter håndhevingsordningen i opplæringsloven kapittel 12. Hovedoppgavene for stillingene vil være saksbehandling i skolemiljøsaker, informasjon og veiledning.
Ledig 30 % stilling som førstekonsulent:
Stillingens hovedoppgave er behandling av innsynskrav for avdelingen. Ved behov, vil stillingen også kunne tillegges andre oppgaver innenfor avdelingens ansvarsområder. Det er ønskelig at arbeidstiden fordeles på alle fem dagene i uka, med rom for noe fleksibilitet. Denne stillingen passer for studenter.
Kvalifikasjoner
Stillingene som rådgiver/seniorrådgivere i seksjon skolemiljø:
- Søkere til den ene stillingen må ha master i rettsvitenskap.
- Søkere til den andre stillingen må ha relevant høyere utdanning, helst master i rettsvitenskap eller relevant pedagogisk utdanning.
Ytterligere kvalifikasjoner:
- forvaltningskompetanse og erfaring fra arbeid i offentlig sektor, gjerne erfaring med å skrive vedtak
- erfaring fra skolesektoren/arbeid med skolemiljøsaker
- god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
- god digital kompetanse
- gode samarbeidsevner og effektiv arbeidsform, samt god samfunns- og rolleforståelse
- brukerorientering og evne til å takle høyt tempo og tidvis stort arbeidspress
for å bli vurdert som seniorrådgiver kreves det særlig fag- og spisskompetanse innenfor ett eller flere av avdelingens fagområder
Stillingen på 30 % stilling som førstekonsulent:
- relevant høyere utdanning, for eksempel ferdigstilt deler av en mastergrad i rettsvitenskap eller lignende
- kompetanse eller erfaring fra barnehage- og utdanningsområdet er ønskelig
- god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
- god digital kompetanse
- gode samarbeidsevner og effektiv arbeidsform, samt god samfunns- og rolleforståelse
Personlig egnethet for stillingene vil bli vektlagt.
Vi kan tilby
Spennende arbeidsoppgaver i Norges største statsforvalterembete. Du får jobbe sammen med engasjerte kolleger i et tverrfaglig og inkluderende arbeidsmiljø preget av høy kompetanse.
Vi har også ansattgoder som:
- Fleksibel arbeidstid
- Mulighet for fleksible arbeidsformer etter en individuell vurdering
- Tilgang til treningsfasiliteter og trening i arbeidstiden
- Pensjons- og boliglånsordninger i Statens Pensjonskasse
Stillingene lønnes som:
- rådgiver lønnes i lønnsspennet 557 100 – 646 000/ ltr 57 – 66 (inkl OU)
- seniorrådgiver lønnes i lønnsspennet 635 400 – 708 000/ltr. 65/71 (inkl. OU)
begge stillingskodene avlønnes på bakgrunn av tidligere yrkeserfaring og faglige kvalifikasjoner. For særskilt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes.
- førstekonsulent lønnes fra 466 600/ltr. 45 (inkl OU)
Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse. Prøvetiden er på 6 måneder.
Stillingene i seksjon skolemiljø har oppstart så raskt som mulig. Førstekonsulentstillingen har oppstart ved årsskiftet.
Har du spørsmål?
Ønsker du nærmere opplysninger om stillingene som rådgiver/seniorrådgiver i seksjon skolemiljø, ta gjerne kontakt med:
- utdanningsdirektør Grethe Hovde Parr, telefon direkte 22 00 38 01 eller på mobil 913 51 242
- seksjonssjef skolemiljø Kjersti Botnan Larsen, telefon direkte 22 00 35 24 eller på mobil 466 12 610.
Ønsker du nærmere opplysninger om stillingen som førstekonsulent ta kontakt med:
- utdanningsdirektør Grethe Hovde Parr, telefon 22 00 38 01, mobil 913 51 242
- seksjonssjef Monica Hermansen telefon 22 00 38 80, mobil 986 95 094.
Statsforvalteren er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Og vi oppfordrer også søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Hvis det er kvalifiserte søkere fra disse gruppene, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Embetet er en IA-virksomhet (inkluderende arbeidsliv).
Søknadsfrist: 13. september 2024
Søknad sendes via elektronisk søknadsskjema.
Opplysninger om søkerne kan bli offentliggjort selv om de har bedt om å ikke bli ført opp på søkerlisten jfr. Offentleglova §25. De det gjelder vil i så fall bli varslet før søkerliste settes opp.