Ledig stilling:

Rådgiver menneskerettighetsundervisning

Søknadsfrist: 18.04.2024

Rådgiver menneskerettighetsundervisning 

Medlems- og organisasjonsavdelingen, Amnesty International Norge

Fakta om stillingen:

Søknadsfrist: 18.04.2024
Arbeidsgiver: Amnesty International Norge
Arbeidssted: Bergen
Stillingstittel:  Rådgiver menneskerettighetsundervisning
Stillinger: 1
Heltid / Deltid: Heltid
Ansettelsesform: Vikariat
Startdato: 27.05.2024
Sluttdato: 06.01.2025

Brenner du for pedagogikk og menneskerettigheter? 

Her får du en unik mulighet til å kombinere disse lidenskapene, for Amnesty International i Norge har ledig vikariat som rådgiver for menneskerettighetsundervisning. Vi leter etter noen som synes utvikling av kurs og undervisning er spennende, og som har erfaring med å lage gode pedagogiske opplegg, gjerne både digitalt og fysisk. 

Stillingen er en del av et nasjonalt menneskerettighetsundervisningsteam i Amnesty International Norge. Teamet har ansvar for å utvikle kurs som tilbys alle Amnesty sine aktivister og menneskerettighetsundervisning som vi tilbyr aktører utenfor Amnesty. Det nasjonale teamet er geografisk spredt og jobber hovedsakelig sammen digitalt. Personen som blir ansatt i dette vikariatet vil ha kontorplass hos Amnesty sitt regionale kontor i Bergen. Her vil rådgiver være en del av det fysiske arbeidsmiljøet med ansatte, aktivister og frivillige kursholdere. I tillegg til å bli godt kjent med Amnesty i Norge, vil du bli en del av Amnesty International sitt globale nettverk innen menneskerettighetsundervisning, ha kontakt med andre organisasjoner, skoler, læringsplattformer, stiftelser og fond.

Du blir også del av et raust og inkluderende arbeidsmiljø der vi er opptatt av at ansatte skal bli sett og få mulighet til både personlig og faglig utvikling. Amnesty har i mange år vært kåret til en av Norges beste arbeidsplasser innenfor vår sektor og vi er stolte over det gode arbeidsmiljøet som vi jobber hardt for - fordi vi vet hvor viktig det er å trives på jobben!

Amnesty mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det! 

Vi finner ut av oppstartsdato med den rette kandidaten, men håper å finne noen som har anledning til å starte i slutten av mai.

Om du syns dette høres ut som noe for deg, håper vi du sender inn en søknad. Vi gleder oss til å treffe deg!

Arbeidsoppgaver

 • Prosjektledelse
 • Utvikle digitale og fysiske kurs/undervisningsopplegg 
 • Pilot-teste og evaluere kurs/undervisningsopplegg 
 • Tidvis avholde kurs og menneskerettighetsundervisning
 • Ansvar for opplæring av ansatte og frivillige kursholdere som holder undervisning
 • Rekruttering av frivillige kursholdere i Bergen og pedagogisk oppfølging av dem
 • Bidra til å skrive søknader til stiftelser, fond og tilskudd

Kvalifikasjoner

 • Lærerutdanning/eller erfaring som kan kompensere for dette
 • Erfaring med å lage kurs og undervisning, gjerne også digitale undervisningsopplegg
 • Erfaring fra arbeid med unge
 • Erfaring fra frivillige organisasjoner er en fordel 
 • Erfaring fra prosjektarbeid, gjerne prosjektledelse, er en fordel 
 • Erfaring fra søknadsskriving til stiftelser og fond er en fordel 
 • Svært god norsk (muntlig og skriftlig). Svært god engelsk muntlig

Personlige egenskaper

Du elsker å undervise og har troen på at vi gjennom undervisning kan styrke menneskerettighetene. Når du skal utvikle og planlegge kurs og undervisning, tar du i bruk analytiske egenskaper og anvender relevante pedagogiske verktøy. Du liker å sparre, dele og finne løsninger i team, men evner også svært godt selvstendig arbeid. I arbeidet er du positiv, raus og fleksibel, men strukturerer samtidig arbeidet slik at du holder god oversikt. Du synes en utfordring er en spennende mulighet for utvikling og nytenking, og du er sulten på å lære! 

Vi tilbyr

I dette vikariatet får du en unik mulighet til å få innsikt i verdens største menneskerettighetsorganisasjon og mulighet til å gjøre en forskjell. Du vil utvide ditt nettverk gjennom de ulike arbeidsoppgavene og få et dypdykk inn i kurs og menneskerettighetsundervisning. Amnesty har et hyggelig arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer og fleksibel arbeidshverdag. Lønn etter avtale.

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Henriette Maanum 
Leder for kurs og menneskerettighetsundervisning
Telefon: 4797486445 
E-post: hmaanum@amnesty.no

Veversmauet 8, Veversmauet, 5017 Bergen

Søknadsfrist: 18. april 2024

Søk på stillingen her

Om arbeidsgiver

Amnesty International er verdens største menneskerettighetsorganisasjon. Som en del av Amnesty bidrar du til å beskytte rettighetene til enkeltmennesker over hele verden. Vi setter søkelyset på urett og maktovergrep, dokumenterer hva som skjer i krig og konflikt og løfter frem historiene til dem som rammes. Vi sprer kunnskap og informasjon, slik at folk selv kan stå opp for sine rettigheter.

En viktig del av arbeidet vårt, er å samle engasjementet og støtten til mennesker verden over for å oppnå endring. Amnesty baserer seg nemlig på ideen om at du - uansett hvem du er - kan gjøre en forskjell. For når vi er mange som står sammen, kan vi gjøre verden til et mer rettferdig sted.

Powered by Labrador CMS